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Are you meant to drink affogato?

Ander Munguía
Ander Munguía
2025-10-27 22:13:21
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El affogato es un postre italiano que consiste en una bola de helado, ya sea de vainilla o de leche, cubierto con un Shoot de expreso. A veces se le agrega un Shot de amaretto, bicerin, Kahlúa u otro licor. Los cafés suelen servir el affogato en un vaso alto con底部 estrecho, permitiendo que el helado se derrita y se mezcle con el expreso en el fondo del vaso. Un affogato es básicamente una bola de helado cubierto con un Shoot de expreso. El affogato es un postre que se puede disfrutar como un postre-cafetería después de las comidas, comiéndolo con una cuchara o bebiendo con una caña. Mientras que la receta del affogato es más o menos estándar en Italia, existen variaciones en restaurantes y cafeterías europeos y norteamericanos. Los orígenes del affogato son desconocidos. Los diccionarios en inglés documentan el uso de affogato desde 1988. Un affogato está formado por una bola de helado de leche, o vainilla, bañado con expreso.
Nayara Camarillo
Nayara Camarillo
2025-10-21 19:13:19
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The affogato is the melding of espresso and ice cream, two after-dinner classics. Its magic lies in the yin and yang: bitter, sweet, hot, cold, black, white. What is an affogato? “Affogato,” translated from Italian, means “to drown.” The affogato’s origin story is suspect. According to Porte, we may owe credit to the 17th-century Franciscan friar Angelico, but more likely, the affogato appeared in Italy sometime in the 1950s when the ice cream industry modernized. As for when it hopped the Atlantic and appeared on menus in the U.S., there’s no clear consensus. What we know is that “affogato” first appeared in the Merriam-Webster dictionary in 1992, in a nod to its surge in popularity stateside.

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Amparo Varela
Amparo Varela
2025-10-09 19:25:42
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What is affogato. This Italian dessert pairs smooth gelato with a shot of hot espresso. The word affogato literally means “drowned” in Italian – fitting, since the gelato is covered in a shot of hot espresso. Yes, affogato is authentically Italian. Its origins trace back to cafés in Italy, where gelato and coffee culture naturally collided. There’s no wrong way to enjoy it, but here’s the classic method: Place a scoop of gelato in a cup (vanilla, hazelnut, or stracciatella work beautifully). Pour a fresh shot of espresso over the top. Spoon, sip, and enjoy the creamy texture as the gelato melts into the coffee.